Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus

Wijncursus SDEN 2/3 vinoloog Robert Verweij

De wijncursussen worden verzorgd door vinoloog Robert Verweij van TeesT. Hij behandelt wijn zoals het bedoeld is: als een mooi landbouwproduct waar je van kunt genieten. Liever geen stoffige verhalen met moeilijke taal. Hij wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. Welke wijn past bij welk gerecht? Op welke temperatuur? En hoe kun je wijn het best bewaren?

LET OP: DE SWEN 1, 2 EN 3 INDELING IS GEWIJZIGD!

Meer info over SWEN en SDEN

WIJNCURSUS SDEN 2

In de wijncursus "Wijnoorkonde" op SDEN 2 niveau behandelen we de meest interessante wijnstreken en hun wijnen. Klimaat, druivenrassen en culinaire gewoonten komen aan bod. Daarnaast krijgt u de kans om al uw vragen te stellen: over het kopen, bewaren, wijn & spijs en het proeven van wijn.
 
De wijncursus voor startende wijnliefhebbers beslaat 4 avonden van 19:00 tot 22:00. Een vooropleiding is niet nodig. Iedere avond proeven we 8 wijnen, dus 32 wijnen in totaal. U kunt na de wijncursus een officieel examen doen op SDEN 2 niveau. Wanneer u slaagt ontvangt u de Wijnoorkonde. Exameninformatie vind u hier.


Wijncursus voorjaar 2017 (Wijnoorkonde / SDEN 2)
3 januari
10 januari
17 januari
24 januari

Kosten
Wijncursus: € 249 (vrijgesteld van btw)
Deze prijs is exclusief boek.
Het wijncursus boek dient u zelf te bestellen op Drankenstudie.nl
SDEN 2 cursisten bestellen "Opstap naar de Wijn".


WIJNCURSUS SDEN 3

De wijncursus "Wijnbrevet" is een uitbreiding van de SDEN 3 wijncursus. U volgt dus eerst de 4 avonden SDEN 2 + aansluitend de 2 uitbreidingsavonden. Tijden de laatste 2 avonden proeven we 12 wijnen. Dit is veel, maar dit heeft u nodig om goed te leren proeven en een referentiekader op te bouwen. Het tempo van deze SDEN 3 wijncursus-vorm ligt hoog. Die snelheid is prettig, maar houdt ook in dat u iedere week thuis de stof grondig dient voor te bereiden. De les is bedoeld voor wijn proeven, gezelligheid en vragen stellen.  

Een officieel diploma is het doel van de cursus. U kunt na deze wijncursus een officieel examen doen op SDEN 3 niveau. Wanneer u slaagt ontvangt u het Wijnbrevet. Hiervoor hoeft u niet eerst het SDEN 2 examen te doen. Exameninformatie vind u hier.

Wijncursus 2017 (Wijnbrevet / SDEN 3)
3 januari
10 januari
17 januari
24 januari
7 februari
14 februari


Kosten
Wijncursus: € 375 (vrijgesteld van btw)
Deze prijs is exclusief het boek.
Het wijncursus boek dient u zelf te bestellen op Drankenstudie.nl
SDEN 3 cursisten bestellen alleen het boek "De Wijnwereld".

Informatie en inschrijven
Inschrijven en informatie aanvragen gaat via het contactformulier op www.TeesT.nl

Tot ziens op de wijncursus in Noord-Holland!

iTkitchen . Links . Contact