Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus

Menu koksopleiding Niveau 2 en Niveau 3.

Super voordelig uit eten ! en u helpt tegelijkertijd onze koks in opleiding.

Op dinsdag en woensdag  bent u van harte welkom in Culinair Centrum Beverwijk, waar onze koks in opleiding een heerlijk viergangendiner voor u bereiden.

De kosten voor dit menu bedragen op dinsdag slechts € 15.00 p.p. (niveau 2 koks) en op woensdag € 17.50 (niveau 3 koks)

Er zijn wel wat spelregels;
De gasten kunnen arriveren tussen 17.00 uur en 18.00 uur.
Om 20.00 uur is het sluitingstijd:)
 

Het menu van 11 oktober

Mousse van gerookte kip in rode port aspic
***

Champignon velouté met ravioli van duxelles & walnoten
***

Porc steak met saus van gekonfijte zilveruitjes, Aubergine vlaaitje en boterraapjes met beurre noissette, kroketje van zuurkool met appelcompote
***

Vanille-bourbon parfait, met verloren suikerbrood, boerenjongens en karamelsaus
***

 

De geschiedenis van de Cajun keuken in een notendop.

De Cajun keuken, de keuken van Louisiana, een zuidelijke
staat aan de golf van Mexico, is de oudste keuken van Noord-
Amerika. Ruim driehonderd jaar geleden vertrokken veel Franse
kolonisten naar Arcadian, het huidige Canada. Omdat zij geen
trouw wilde zweren aan de Engelse vlag werden zij naar het
zuiden gedreven, de moerassen in.

Later kwamen zij in het Frans georiënteerde Louisiana.
Daar kwamen zij in aanraking met de Creolen en de Choctow
indianen. Uit deze smeltkroes is de nu bekende Cajuncultuur
ontstaan met eigen muziek, eigen taal ( veel verbasterde Franse
woorden ) en een eigen keuken.

De Cajun keuken ( spreek uit keedjun ) bestaat uit de Franse
keuken vermengd met de cultuur van de Choctown indianen,
de Creolen en de uit Afrika afkomstige negers.
De Cajun keuken is pittig en heeft een smaakrijkdom die
ongeëvenaard is. De keuken kent veel verrassende, onverwachte
combinaties. Zo wordt naast zoet, zuur gebruikt, naast zout en
pikant bijvoorbeeld heet en zoet. Soms worden vlees en vis in
één gerecht gebruikt.Het gebruik van tientallen kruiden staat
garant voor een culinaire ontdekkingsreis.

De beroemde Cajun Chef Paul Prudhomme verteld over “ zijn “
keuken: “ If the last bite is as good as the first and the taste
changes every time in your mouth.........…….   That’s Cajun “.

Het menu van 17 oktober
A taste of the Louisiana Kitchen

Pompoensoep
***

Yambalaya, Lamskoteletjes in knoflook basilicumsaus, Sparerib gegaard in eigen marinade, Country ham in frisse appelsaus,
Catfish met mierikswortelsaus, Blackened Salmon, Red Kidneybeans,  & Hot boiled white cabbage salad
***

Pecan Pie, Hazelnoot parfait en gearomatiseerde slagroom
***

Het menu van 18 oktober

Rundertartaar met piccalilly
***

Vega baconburger
***

Eendenborst met barbequesaus
***

Rijstdessert met mango
***

Reserveren uitsluitend per mail. info @ culinaircentrumbeverwijk .nl of klik hier>>>
Reserveren kan tot uiterlijk ´s morgens 07.00 uur.

U kunt reserveren via het contact formulier >>>

 

Vergeet niet eventuele allergieën en/of dieetwensen door te geven.


 

L'Equipe CCB kookt voor u op zaterdag 14 oktober >>>

 





iTkitchen . Links . Contact