Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus

Go for Gold, make your own mold!

Cursus mallen maken met Jeroen Goossens.

Ontwerpen, maken en toepassen van gepersonaliseerde flexibele mallen.
Toepasbaar voor desserts, taarten, friandises, ijs, showstukken, suikerwerk en hartige toepassingen.

Voor wie is deze cursus bestemd?

Voor iedereen die werkzaam is in de horeca en patisserie en een originele visuele uitstraling wil bereiken. 

Korte omschrijving van de cursus

Alvorens een keuze te maken hoe een mal te maken dien je de volgende vragen te kunnen beantwoorden.

• Wat is het einddoel/product?
• Wat is de grondstof van je eindproduct?
• Hoeveel stuks wil je in één keer kunnen maken?
• Hoeveel keer wil je de mal kunnen gebruiken?
• Moet de mal voor langere tijd houdbaar zijn?
• Wat is je budget?
• Is het origineel warmtebestendig en/of poreus?
• Moet de mal bestendig zijn tegen extreme warmte of koude vloeistoffen?

 

Afhankelijk van de antwoorden op deze vragen maak je de keuze welke soort mal je wil gaan maken.  

• mal van suiker, toepasbaar voor conische vormen
• mal van plastic of vinyl, ideaal voor strak suiker- en/of chocoladewerk
• mal van boterdeeg, toepasbaar voor modelleren en snijden van steunmallen
• mal van gelatine, vooral geschikt voor éénmalig gebruik voor chocolade
• twee-dimensionale mal van ‘kneedrubber’, voor het snel afdrukken van marsepein en/of rolfondant
• mal van siliconen rubber, meest voorkomende, voor bijna alle toepassingen
•Steunmal van glasvezel, hout, gipssoorten, als extra steun om ervoor te zorgen dat de mal beter losbaar wordt
  en het juiste model behoudt, niet te zwaar en beter te hanteren is, minder kostbaar is en langere levensduur heeft
• Combinatie van bovenstaande.

Tevens wordt aandacht besteed aan het maken van gepersonaliseerde sjablonen voor borddecoraties voor het
sjabloneren van chocolade, airbrushtoepassingen, crèmes en sauzen.

Data: 3 en 4 januari 2018  Aanvang:  10.00 uur, vanaf 9.30 uur is er koffie

Kosten: 995.00 (oud) studenten van CCB betalen € 895.00





iTkitchen . Links . Contact