Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus
De Patisserie opleiding 2017-2018

De Patisserie cursus 2018-2019 start in de week (35) van 27 augustus 2017.

Doelgroep:
Koks, brood en banketbakkers, aankomend patissiers en zij die dat willen worden.

Toelatingseisen:
Goede kennis van de Nederlandse taal en rekenen.
De cursisten dienen de beschikking te hebben over een computer met internet, email, word en exel.

Studiedruk:
De praktijklessen zijn één (vaste) dag in de week, van 10.00 uur tot plm 17.00 uur (m.u.v. de schoolvakanties) in Culinair Centrum Beverwijk. Er is een klas op maandag en donderdag.
Daarnaast besteden de studenten gemiddeld 3 - 4 uur per week aan zelfstudie.

Studie materiaal:
Bij iedere module ontvangt u een reader met de lesstof.
Patisserie deel 1 van Hans Heiloo  € 27.50
Verder maken we gebruik van het vakblad Patisserie & Desserts. (jaar abonnement € 37.00)

Certificering:
Tijdens de opleiding maken de cursisten een portfolio, lees verder...
Aan het eind van de opleiding volgt een portfolio assessment, bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een diploma.
Voor losse modules zijn er deelcertificaten.

Kosten:

De kosten van de gehele cursus bedragen € 3395.00 (8 modules) *)
Losse modules (5 lesdagen) kosten € 495.00.
inclusief lunch.

Een kokspak (vanaf plm. € 150.00) is verplicht.

*) Onder bepaalde voorwaarden is financiering mogelijk.

De modules 2018 - 2019.

1. Basis patisserie deel 1
Beslag en deegsoorten, crème en schuimsoorten, kook en korstdegen, fonceren, taarten en gebak

2. Chocolade
Tempereren, bonbons, truffels, decoraties, moduleren, chocolade sculpturen.

3. Taartdecoratie deel 1
Spuittechnieken, maskeren, bloemen spuiten, color flow, pressure piping

4. Basis patisserie deel 2
Decor biscuit, spiegels, macarons, friandises, bavarois, entremets

5. Taartdecoratie deel 2
Taartbekleden, flowerpaste, bloemen, sugarpaste, frill technieken, bas reliëf, moduleren.

6. Siervakken
Suikertrekken en blazen, ijssculpturen, cacao schilderen en dragant.

7. Desserts
IJs soorten, Nagerechten toen en nu, retro, deco, confiserie, gecombineerde technieken, Wijn & Desserts

8. Moderne patisserie
Texturas in de patisserie, cryogeen technieken, sodaficatie, sferificatie, structuren, werken met de Frix, Thermoblender en Rhoner, Eind opdracht en High Tea.

Wijzigingen voorbehouden.
Voor inschrijvingen klik hier.

 

Vakantie Rooster cursusjaar 2016- 2017

Herfstvakantie        17-10-2016 - 23-10-2016
Kerstvakantie          23-12-2016 - 08-01-2017
Voorjaarsvakantie   24-02-2017 - 04-03-2017
Paasvakantie          14-04-2017 - 22-04-2017
Pinkstervakantie      02-06-2017 - 09-06-2017
Zomervakantie        11-07-2017 - 26-08-2017

Vakantie Rooster cursusjaar 2017- 2018

Herfstvakantie         23 okt 2018 t/m 27 okt 2018
Kerstvakantie          23 dec 2017 t/m 7 jan 2018
Voorjaarsvakantie   24 feb 2018 t/m 4 mrt 2018
Paasvakantie            2 april 2018 t/m 7 april 2018
Pinkstervakantie     21 mei 2018 t/m 26 mei 2018
Zomervakantie        14 jul 2018 t/m 26 aug 2018

Let op!

Er is gewoon les tijdens de meivakantie  28-04-2018 - 06-05-2018
en tijdens Hemelvaartsdag op 10-05-2018

Wijzigingen voorbehouden.






iTkitchen . Links . Contact