Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus
Meer over Jeroen Goossens

In vakkringen behoeft Jeroen Goossens nauwelijks introductie.
Jeroen is eigenaar van Jeroen Goossens DP (Dutch Pastry). Dit bedrijf richt zich op samenwerking, advisering, desserts op maat, showstukken van ijs, suiker, chocolade, dessertbuffetten, bruidstaarten en het geven van cursussen en masterclasses.

Jeroen won veel prijzen o.a. tijdens de Coupe de Monde in Lyon en het Nederlands kampioenschap IJssculpturen. Minder bekend is dat Jeroen de bruidstaart heeft gemaakt van Maxima en Willem-Alexander.

Jeroen Goossens stond als kind al naast zijn moeder in de keuken. Hij volgde de opleiding tot restaurantkok, werd in 1985 de beste jonge kok van Zuid-Nederland, en won in 1987 de jeugdkampioenschappen in Klagenfurt.

Daarna specialiseerde hij zich in patisserie. Zijn doorbraak kwam in 1988, toen hij de Nederlandse Desserttrofee won en deel mocht nemen aan de wereldkampioenschappen in Chicago (goud), Singapore (zilver) en Frankfurt (goud). Hij schitterde bovendien meerdere keren op de prestigieuze Coupe du Monde de la Pâtisserie in Lyon. "Maar op al die prestaties op wedstrijden wil ik niet afgerekend worden. Elke dag een goed product maken, elke dag je wedstrijd winnen, dat zegt meer over je kwaliteiten." Aldus Jeroen.

Goossens werkte als pastry designer in het Kurhaus in Scheveningen, bij Huize van Wely in Noordwijk, het Pulitzer Hotel in Amsterdam , Martinair Partyservice, en was mede-eigenaar van Crème de la Crème. In 1989 werd hij de gastpatissier van het Koninklijk Huis, waar hij sindsdien verantwoordelijk is voor de patisserie bij officiële staatsbanketten en speciale dessertopdrachten (o.a. royal weddings). De bruidstaart die hij maakte voor Willem Alexander en Maxima was hors catégorie.

In 2010 koos hij voor onafhankelijkheid en richtte hij Jeroen Goossens Dutch Pastry (JGDP) op. Dit bedrijf staat voor kennis, vernieuwing en internationaal vakmanschap. Het richt zich op samenwerking, advisering, desserts op maat, showstukken, dessertbuffetten, bruidstaarten, privé- en masterclasses. Op dit moment adviseert hij o.a. Hotel de l’ Europe in Amsterdam. ‘Soms heb ik een creatie in een mum van tijd uit mijn hoofd getoverd, soms duurt het langer, maar ik hou erg van het proces van creëren.’

Jeroen Goossens is een veelgevraagd jurylid (o.a. Roussillon Dessert Trophee, World Chocolate Masters Parijs).


iTkitchen . Links . Contact