Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus
Pastry, "The Next Level"

Op dinsdag 29 augustus start de vervolg opleiding Patisserie met het thema:
                                    Pastry, "The Next level".

Hiervoor zijn we een samenwerking aan gegaan met Top Patissier Jeroen Goossens.
In vakkringen behoeft Jeroen Goossens nauwelijks introductie. Lees Verder >>>

Alle lesstof wordt in overleg met Jeroen samengesteld. Op de eerste lesdag van iedere module krijgen de deelnemers een Masterclass van Jeroen over de te behandelen onderwerpen.

Doelgroep:
Koks, brood en banketbakkers, patissiers, ZZPers, vakmensen / ondernemers in de Horeca, Bakkerij en aanverwanten.

Toelatingseisen:
Het CCB diploma Basis Patisserie of ZWK niveau 3 of Banketbakker niveau 3 of vergelijkbare EVC's. Goede kennis van de Nederlandse taal en rekenen. De cursisten dienen de beschikking te hebben over een computer met internet, email, word en exel.

Studiedruk:
De praktijklessen zijn iedere dinsdag van 10.00 uur tot plm 20.30 uur, met uitzondering van de schoolvakanties, in Culinair Centrum Beverwijk. Daarnaast besteden de studenten gemiddeld 5 - 8 uur per week aan zelfstudie.

Studie materiaal:
Patisserie van Hans Heiloo
Bij iedere module ontvangt u een reader met de lesstof.
Verder maken we gebruik van het vakblad Patisserie & Desserts.
Dit wordt mogelijk nog uitgebreid met Gastronomixs.


Certificering:
Tijdens de opleiding maken de cursisten een portfolio lees verder >>>
Aan het eind van iedere module volgt een portfolio assessment, bij voldoende resultaat na 7 modules heeft de deelnemer toegang tot het examen. Dit examen wordt afgenomen door o.a. Jeroen Goossens. De geslaagden ontvangen een diploma.

Kosten:

De kosten van de gehele cursus bedragen € 3395.00 (8 modules) *)
inclusief lunch en diner.

Daarnaast hebben of nemen de deelnemers een jaar abonnement op P&D a € 37.00
Een kokspak (plm. € 144.00) is verplicht.

*) vrij gesteld van btw, de overige kosten zijn inclusief btw.
Onder bepaalde voorwaarden is financiering mogelijk.

De modules 2015 - 2016

1. Degen, biscuits  en interieurs.

We starten deze opleiding met het perfectioneren van de basis onderdelen.
Degen; Pâte Sablé , Crumble, Bretons, Kaasdeeg , Hazelnootdeeg, Korstdeeg,
Sablé chocolade, Oblie, Pâte a choux.
Biscuits; Dacquoise, Savoy, Duchesse, Jaconde, Miserable, Pâte decor, Suikervrij en Glutenvrij biscuit, Biscuit Financier, Biscuit nougat, Gateaux chaud.
Interieurs; Claufoutis, Merenque Limoen, Cocos pâte, Sesamkrokant, Croustiant, Fruitcake,
Feuillantine, Japonaise.

2. Chocolade werk.

Decoraties voor; showstukken, taarten, gebak, desserts, frivolitees, bruidstaarten.
Bonbons, snijbonbons, mouleerbonbons, spuitbonbons, likeurbonbons.
Moduleerwerk, plastische chocolade, vouwchocolade, air brush techniek 1, vormwerk, sjabloneren.

3. Taarten en gebak.

Vullingen: Mousses, bavarois, cremeux, creme au beurre anglaise, compôte, glacages.
Samenstellen en ontwerpen van taarten en gebak op basis van nieuwe technieken en voorgaande modules.

4. Frivolitées. (één hap’s patisserie)

Petit fours, koffie garnituur, mingardises, friandises, kleine gebakjes, grand dessert onderdelen en dessertbuffet producten.

5. Bruids,- en Gelegenheidstaarten

Opbouw, snijdbaarheid, smaakcombinaties, afwerking, decoraties, thema’s en presentaties.
In deze module geen kapsel, frutti, convenience etc. maar hoge school patisserie.

6. Suikerwerk.

Decoraties voor; showstukken, taarten, gebak, desserts, frivolitees, bruidstaarten.
Suikergieten, suikertrekken, suikerblazen. dragant craquelé air brush techniek 2.

7. Desserts en IJs

Koude en warme nagerechten, ijs dessert, samengestelde desserts en fruitverwerking.

8. Horeca en Bakkerij, wedstrijden en examenopdrachten.

Het ontwerpen van een examenopdracht, een wedstrijdopdracht, een Horeca en Bakkerij opdracht. Opdrachten worden uitgevoerd binnen vast gestelde regels. Hierbij krijgt je een voorbeeld stappen plan gepresenteerd die je de rest van je leven zal helpen groeien.

Download voor een volledige omschrijving de syllabus >>>

Wijzigingen voorbehouden.
Voor inschrijvingen klik hier.

Vakantie Rooster cursusjaar 2016- 2017

Herfstvakantie        17-10-2016 - 23-10-2016
Kerstvakantie          23-12-2016 - 08-01-2017
Voorjaarsvakantie   24-02-2017 - 04-03-2017
Paasvakantie          14-04-2017 - 22-04-2017
Pinkstervakantie      02-06-2017 - 09-06-2017
Zomervakantie        11-07-2017 - 26-08-2017

Vakantie Rooster cursusjaar 2017- 2018

Herfstvakantie         23 okt 2018 t/m 27 okt 2018
Kerstvakantie          23 dec 2017 t/m 7 jan 2018
Voorjaarsvakantie   24 feb 2018 t/m 4 mrt 2018
Paasvakantie            2 april 2018 t/m 7 april 2018
Pinkstervakantie     21 mei 2018 t/m 26 mei 2018
Zomervakantie        14 jul 2018 t/m 26 aug 2018

Let op!

Er is gewoon les tijdens de meivakantie  28-04-2018 - 06-05-2018

Wijzigingen voorbehouden.






 






iTkitchen . Links . Contact