Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus
Vak-opleiding Gespecialiseerd Kok Niveau 4

Mbo-opleiding Gespecialiseerd kok (niveau 4 - crebo 25179)
De mbo-opleiding gespecialiseerd kok van Culinair Centrum Beverwijk  is bedoeld voor mensen die (nog) niet werken in een erkend leerbedrijf maar wel het vak van gespecialiseerd kok willen leren. De opleiding leidt op voor functies als (Sous) Chefkok, Horeca-Patissier of demonstrateur. De opleiding sluit naadloos aan op de praktijk en biedt de mogelijkheid om een mbo-diploma op niveau 4 te behalen. De opleiding is een uitstekend vervolg op de opleiding Zelfstandig werkend kok.

Toelatingseisen
U bent in het bezit van het diploma Zelfstandig werkend kok niveau 3 of vergelijkbare EVC's.

Studiedruk
Studenten volgen gedurende één jaar één (vaste) dag per week lessen die worden verzorgd door het CCB. Ook zoeken wij samen met u naar mogelijkheden om de nodige praktijkervaring op te doen. Dit is afhankelijk van uw situatie. Daarnaast besteden de studenten gemiddeld 4 - 6 uur per week aan zelfstudie

Beroepsgericht opleiden: de opleiding sluit aan bij de praktijk
Hierbij zijn niet alleen vakkennis en vaardigheden belangrijk, maar ook houding, gedrag en inzicht. De studenten worden daarom opgeleid volgens het onderwijsmodel competentie- en beroepsgericht werken. Studenten kunnen zelf hun tempo bepalen binnen het lesprogramma. Onderdelen die ze al goed beheersen, kunnen ze sneller doorlopen. Aan onderwerpen waar wat meer tijd voor nodig is, kunnen zij meer aandacht besteden.

De inhoud van de opleiding
In het eerste jaar specialiseert de student zich o.l.v. Jeroen Goossens in Patisserie. Ook wordt er iedere tweede zaterdag van de maand op hoog niveau gekookt voor gasten, waarbij de studenten om beurten  de functies bekleden als Chef, souschef of Chef de Partie.

In het tweede jaar specialiseert de student zich verder in Gastronomie, kaas, wijn, chemie en als praktijkopleider / leermeester bij N2 en N3 en ontwikkelt en bereidt hij nieuwe recepturen.

Naast de programmaonderdelen, die direct gerelateerd zijn aan de beroepspraktijk vormen de vakken als Nederlands (3F), rekenen (3F), Engels, examinatorentraining, loopbaan en burgerschap een vast onderdeel van het lesprogramma.

Instroommomenten
Aan het begin van het schooljaar.

Doorstroommogelijkheden
Na deze opleiding zijn er mogelijkheden om u nog verder te bekwamen, bijvoorbeeld met een HBO opleiding, keukenmanagement of als Chocolatier.

Maar er is meer:
Studenten aan de de Koksopleiding krijgen vaak korting op de diverse activiteiten van het CCB.

Kosten
Opleiding (1e schooljaar)           €   3395.00  *)
Wettelijk cursus geld                  €     570.00  *)
Digicode                                     €     139.50
Leermiddelen patisserie             €       52.50

Verder heb je nog kleding ( plm € 150.00) en messen (plm € 125.00) nodig.

*) vrij gesteld van btw, de overige kosten zijn inclusief btw.

Belasting:
De studie kosten zijn mogelijk aftrekbaar van de inkomstenbelasting. zie www.belastingdienst.nl

Vakantie Rooster cursusjaar 2017- 2018

Herfstvakantie         23 okt 2018 t/m 27 okt 2018
Kerstvakantie          23 dec 2017 t/m 7 jan 2018
Voorjaarsvakantie   24 feb 2018 t/m 4 mrt 2018
Paasvakantie            2 april 2018 t/m 7 april 2018
Pinkstervakantie     21 mei 2018 t/m 26 mei 2018
Zomervakantie        14 jul 2018 t/m 26 aug 2018

Let op!

Er is gewoon les tijdens de meivakantie  28-04-2018 - 06-05-2018
en tijdens Hemelvaartsdag op 10-05-2018

Wijzigingen voorbehouden.

.






iTkitchen . Links . Contact