Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus
Bootcamp Horeca Patisserie

Met deze cursus van drie modules (olv Jeroen Goossens) wil het CCB het beste van twee werelden, Horeca en Patisserie, bij elkaar brengen.

Wat kan je verwachten:
Grand dessertonderdelen, buffet onderdelen, longueurs, à la carte desserts, verrines (dessert in glas), dessert aan tafel, decoraties als tuilles, chocolade-, vers fruit en showelementen.

De producten worden opgebouwd uit diverse biscuits en degen, bavarois, mousses en crèmeux, diverse fruitvullingen en compõtes, glacages en geleisoorten, ijsbereidingen zoals parfait, sorbet, granité, toepassingen van chocolade, decoratieve tuilles en decoratieve, eetbare decoratie-elementen. 

De technieken in deze cursus zijn speciaal gekozen om in relatief korte tijd bovengenoemde onderdelen van hoog niveau in te kunnen slaan, strak te portioneren en, waar nodig, goed te kunnen vervoeren. De ingrediënten en producten voor presentaties zijn in de reguliere groothandel te verkrijgen.

De themas van de modules zijn: Herfst, Kerstmis en Voorjaar/Zomer.
Elke module bestaat uit 5 lesdagen. De eerst lesdag worden alle producten gedemonstreerd. Vervolgens gaan de deelnemers vier lesdagen aan de slag met de productie. Op de laatste lesdag worden de producten gepresenteerd in buffetvorm.
Als 2e module is gekozen voor Kerstmis om de deelnemers ruim op tijd voor Kerst te inspireren voor de te kiezen menu’s en buffetten in de Kerstperiode.

Doelgroep:
Koks, brood en banketbakkers, patissiers, ZZPers, vakmensen / ondernemers in de Horeca, Bakkerij en aanverwanten, die patissier zijn / willen worden in de betere Horeca.

Toelatingseisen:
Het CCB diploma Basis Patisserie of kok of Banketbakker of vergelijkbare EVC's. Goede kennis van de Nederlandse taal en rekenen. De cursisten dienen de beschikking te hebben over een computer met internet, email, word en exel.

Data:
Is op dit moment nog niet bekend.

Kosten:
De kosten van de gehele cursus bedragen € 1499.00 (3 modules) *)
(Oud) Studenten van CCB betalen € 1249.00
*) inclusief lunch en diner.

Vakkleding (plm. € 140.00) is verplicht.

Wijzigingen voorbehouden.


iTkitchen . Links . Contact