Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus
De Horeca Patissier

Met deze opleiding wil het CCB het beste van twee werelden, Horeca en Patisserie, bij elkaar brengen.

Doelgroep:
Koks, brood en banketbakkers, patissiers, ZZPers, vakmensen / ondernemers in de Horeca, Bakkerij en aanverwanten, die patissier zijn / willen worden in de betere Horeca.

Toelatingseisen:
Het CCB diploma Basis Patisserie of ZWK niveau 3 of Banketbakker niveau 3 of vergelijkbare EVC's. Goede kennis van de Nederlandse taal en rekenen. De cursisten dienen de beschikking te hebben over een computer met internet, email, word en exel.

Studiedruk:
De praktijklessen zijn iedere vrijdag vanaf 10.00 uur (behalve iedere tweede vrijdag want in die week is de les op zaterdag) met uitzondering van de schoolvakanties in het CCB. Daarnaast besteden de studenten gemiddeld 5 - 8 uur per week aan zelfstudie.

Studie materiaal:
Patisserie van Hans Heiloo                        € 27.50
CD deel 1 en 2 van Wil Doomen                € 25.00
Bij iedere module ontvangt u een reader met de lesstof.
Verder maken we gebruik van het vakblad Patisserie & Desserts.
Dit wordt mogelijk nog uitgebreid met Gastronomixs.

Certificering:
Tijdens de opleiding maken de cursisten een portfolio, lees verder...
Aan het eind van module 7 volgt een portfolio assessment, bij voldoende resultaat heeft de deelnemer toegang tot het examen. De geslaagden ontvangen een certificaat.

Gastdocenten:
Naast het vaste CCB team worden verschillende lessen verzorgd door gerenommeerde gastdocenten waaronder, Peter Remmelzwaal,  Arthur TuytelJeroen Goossens, Rinus Mijnders, e.v.a.

Kosten:

De kosten van de gehele cursus bedragen € 3395.00 (8 modules) *)
inclusief lunch en diner.

Daarnaast hebben of nemen de deelnemers een jaar abonnement op P&D a € 37.00
Een kokspak (plm. € 144.00) is verplicht.

*) Onder bepaalde voorwaarden is financiering mogelijk.

Vakantie Rooster cursusjaar 2016- 2017

Herfstvakantie        17-10-2016 - 23-10-2016
Kerstvakantie          23-12-2016 - 08-01-2017
Voorjaarsvakantie   24-02-2017 - 04-03-2017
Paasvakantie          14-04-2017 - 22-04-2017
Pinkstervakantie      02-06-2017 - 09-06-2017
Zomervakantie        11-07-2017 - 26-08-2017

Vakantie Rooster cursusjaar 2017- 2018

Herfstvakantie         23 okt 2018 t/m 27 okt 2018
Kerstvakantie          23 dec 2017 t/m 7 jan 2018
Voorjaarsvakantie   24 feb 2018 t/m 4 mrt 2018
Paasvakantie            2 april 2018 t/m 7 april 2018
Pinkstervakantie     21 mei 2018 t/m 26 mei 2018
Zomervakantie        14 jul 2018 t/m 26 aug 2018

Let op!

Er is gewoon les tijdens de meivakantie  28-04-2018 - 06-05-2018
en tijdens Hemelvaartsdag op 10-05-2018

Wijzigingen voorbehouden.

Het programma,
In deze opleiding gaan we dieper in op de theorie, vakverdieping warenkennis en fouten analyse.

Module 1
Bootcamp basis technieken, spuittechnieken, pressure piping, Degen, Biscuits, Interieurs, luxe Deense en koffie broodjes.

2. Chocolade werk,
Decoraties voor; taarten, gebak, desserts, frivolitees.
Bonbons, snijbonbons, mouleerbonbons, spuitbonbons, likeurbonbons.
Moduleerwerk, plastische chocolade, vouwchocolade, air brush techniek 1, vormwerk, sjabloneren

3. Taarten en gebak voor dessertbuffetten,
Vullingen: Mousses, bavarois, cremeux, creme au beurre anglaise, compôte, glacages.
Samenstellen en ontwerpen van taarten en gebak op basis van nieuwe technieken en voorgaande modules.

4. Frivolitées, (één hap’s patisserie)
Petit fours, koffie garnituur, mingardises, friandises, kleine gebakjes, grand dessert onderdelen en dessertbuffet producten.

5. Gelegenheidstaarten en marsepein,
Opbouw, snijdbaarheid, smaakcombinaties, afwerking, decoraties, thema’s en presentaties.
In deze module geen kapsel, frutti, convenience etc. maar hoge school patisserie.

6. Suikerwerk,
Decoraties voor; showstukken, taarten, gebak, desserts, frivolitees, bruidstaarten.
Suikergieten, suikertrekken, suikerblazen. dragant craquelé air brush techniek 2.

7. Desserts en IJs,
Koude en warme nagerechten, ijs dessert, samengestelde desserts en fruitverwerking.

8. Examen opdracht, Horeca en Bakkerij
Trainen en uitvoeren van je examenopdracht, waarbij Horeca en Bakkerij worden verenigd.
Hierbij krijgt je een voorbeeld stappen plan gepresenteerd die je de rest van je leven zal helpen groeien.

 






iTkitchen . Links . Contact