Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus
Tweedaagse cursus Patisserie..

Lees hier meer over Jeroen Goossens.

Op 17 en 18 maart 2012 geeft Jeroen Goossens een tweedaagse cursus Patisserie.

Het thema van deze tweedaagse cursus is “ Veelzijdigheid door creativiteit ”. Jeroen leert de deelnemers meer te halen uit verschillende recepturen voor een grotere toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.
Deelnemers dienen daarom over voldoende basiskennis van de patisserie te beschikken.

Er wordt gewerkt in groepjes van 2 personen.
Ieder groepje maakt 5 recepten en kiest één recept uit de onderstaande categorieën:

  • A (degen, meringue, crumble, feuilletée etc.)
  • B (biscuits, joconde, genoise, savoi, miserable, dacquiose etc. )
  • C (crème au beurre, crèmeux, creme patissière, ganache etc.)
  • D (mousse, bavarois, mousseline, chiboust etc.)
  • E (gelei, glacage, schuim, krokanten etc.).

De recepten worden op vier manieren verwerkt;

  • 2 taarten
  • 1 kader patisserie
  • 6 gebakjes of 12 kleine gebakjes
  • 6 desserts

De keuze van de producten (smaak, receptuur, variatie, opbouw, decoratie, werkwijze) bepalen de kandidaten zelf. Jeroen zal hierin een aantal voorbeelden geven en kandidaten steeds voorzien van advies tijdens de werkzaamheden.

Kandidaten mogen indien gewenst ook eigen grondstoffen en/of materialen ( bijvoorbeeld vormen) meebrengen.
Tevens kan men met de recepten variaties maken door extra toevoegingen.

Alle producten, met uitzondering van de desserts, neemt u mee naar huis.
De desserts worden gezamenlijk geproefd.

Deze tweedaagse masterclass wordt gehouden op 17 een 18 maart.
De lestijden zijn van 10.00 uur tot plm 17.00 uur. (Vanaf 9.30 uur is er koffie)

De kosten bedragen € 295.00. Inclusief lunch en de hele dag koffie, thee en fris.

Deelnemers dienen vakkleding, een pen en een tekenblok mee te nemen.
Op al onze cursussen en opleidingen is ons reglement van toepassing.

Inschrijven kan via het contactformulier.







iTkitchen . Links . Contact