Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus

Marga Zwarthoed

In 2011 gaf Marga haar kantoorbaan op om haar droom te volgen.

Zij ging op zoek naar een koksopleiding voor volwassenen en gelukkig voor ons vond zij het CCB en sprong gewoon in het diepe. 

Marga over CCB:  Na de intake met Fred van het CCB wist ik het helemaal zeker en ben ik begonnen aan mijn niveau 2 koksopleiding. Werk zoeken in de keuken ging niet meteen gemakkelijk. Ik was een stuk ouder dan de leerlingen van 16, 17 jaar. Dus mensen hadden wel zoiets van `zo dat is een oude leerling `. Na slechts 3 maanden CCB ervaring kreeg ik de kans om te laten zien wat ik had geleerd. Ik mocht proefdraaien bij  Hotel Spaander (in mijn eigen dorp Volendam) en kreeg de baan.
Na een jaar had ik het diploma niv2 op zak en vond ik het zo leuk dat ik meer wilde. Ik begon aan de ZWK N3 opleiding en werd aangenomen in Hotel de L'Europe waar ik in de verschillende restaurants heb mogen werken (Hoofstad Brasserie, banqueting en Bord’Eau). Het mooie van een groot hotel met meerdere afdelingen en restaurants is dat je er ontzettend veel kan leren en vele mensen ontmoet die allen een eigen manier van werken hebben en waar je dus ook weer veel van leert. Daar ben ik dan ook heel dankbaar voor.
Bij het CCB ging het leren ondertussen gewoon door. Na het behalen van mijn N3 diploma ben ik verder gegaan met de opleiding gespecialiseerd en leidinggevende kok N4. Dat is wel pittig te noemen, maar de energie die je krijgt van de personen om je heen maakt het dubbel en dwars waard. Naast patisserie van Jeroen Goossens en Tineke Hendrikse, de kaascursus van Bettie Koster en Robert Verweij. Van Robert krijgen we ook les in gastronomie en wijn. Soms zijn we wel twee tot drie dagen in Beverwijk te vinden, maar nog steeds met heel veel plezier.
Ik ben nu een aantal jaar verder en een paar diploma’s rijker (Kok niv2,  ZWK niv3, gastronomie, kaas, Swen 1, diploma van The Next Level patisserie, mijn leermeester enz). Ondertussen heb ik bij nog een aantal andere bedrijven, zoals 1619 in Andijk en Brasserie van Baerle in Amsterdam, mijn kennis en vaardigheid kunnen vergroten. In juni hoop ik natuurlijk mijn diploma niv 4 te halen. Ik ben niet van plan te stoppen met leren, maar het is een vreemde gedachte dat ik dan klaar ben bij CCB.
Bij CCB heb ik het gevoel dat ik bij familie thuiskom en tegelijk heel veel kennis op mag doen. Mijn dank aan Fred, Tineke, Lucy, alle gastdocenten en natuurlijk mijn schoolmaatjes is groot. Met een Culinaire groet, van Marga Zwarthoed
iTkitchen . Links . Contact