Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus

Peter Martens

Van jongs af aan wist ik dat ik kok wilde worden. In 2009 heb ik mijn diploma Zelfstandig Werkend Kok behaald.
De jaren daarna heb ik in verschillende restaurants gewerkt, waar ik veel heb gezien en geleerd.
In 2014 begon het bij mij weer te knagen. Ik wilde nog meer weten over ons fantastische vak en dan in het bijzonder de patisserie.

Na enig zoeken kwam ik uit  bij Fred en Tineke van Culinair Centrum Beverwijk (CCB).
Het jaar van patisserie heb ik enorm veel geleerd tijdens de modules van Jeroen Goossens, de bekende toppatissier.
Hij is een inspirerende vakman, die mij veel techniek heeft bijgebracht.
Het mooiste van deze opleiding is dat je alleen maar in de praktijk bezig bent op het hoogste niveau.

Na het afronden van mijn opleiding heb ik van een aantal mensen de opdracht gekregen om een speciale taart te maken.
De meest spectaculaire opdracht voor vrienden was het maken van een bruidstaart van maar liefst 45 kg voor hun bruiloft in de Piëmonte in Italië.
Dit was prachtig om te doen maar het was niet mogelijk geweest als ik me niet in 2014 bij CCB Beverwijk had aangemeld.

We zijn nu twee jaar verder en ik heb ook nog mijn diploma gespecialiseerd kok niveau 4 gehaald. Zelfs nu ben ik weer doorgegaan bij het CCB met hun splinternieuwe opleiding Chocolatier met wederom Jeroen Goossens als docent. Het is zeer interessant en fantastisch om alles over chocolade te leren. We maken prachtige werkstukken, daarin zie je waar CCB voor staat!




iTkitchen . Links . Contact